Cope By Create

Barnyoga för alla

Alla barn, oavsett om de har fysiska hinder eller ej, kan yoga. Detta är något som jag brinner för! Tyvärr gör min MS att jag brinner ganska långsamt men min plan är att jag ska kunna hjälpa barn- och ungdomar med olika fysiska hinder att yoga om det är något de vill göra!

 För barn upp till ca 10 års ålder brukar det vara roligast att knyta an övningar till olika övningar där de får föreställa sig att de är djur, i vardagssituationer, i olika miljöer eller kanske platser. För de yngre kan de med fördel göra yoga i form av en saga.

Även barn utan fysiska hinder är individuella och övningarna kan behövas anpassas till individen. Framför allt gäller det också för barn med fysiska hinder; någon som kanske måste sitta på en stol och yoga eller som är rullstolsburen. Men ALLA kan yoga! Ett barn med fysiska hinder kan dock behöva assistans i vissa övningar (beroende på deras hinder). Detta skapar dock ett ypperligt tillfälle för föräldrar, syskon, mor- och farföräldrar, pedagoger eller sjukvårdspersonal att hitta på något mysigt tillsammans med, umgås med, barnet.

Många gånger kallas yogan för ‘rörelseglädje’ när vi talar om yoga för barn och yngre äldre barn då orden yoga kan vara laddat på olika sätt. ‘Flummigt’ är en värdeladdning ordet ‘yoga kan ha…

Under uppbyggnad…

Min tanke är att i framtiden ha grupper där vi på något vis träffas och yogar,  har rörelseglädje, tillsammans. I någon form. Då tänker jag framför allt på barn med någon form av fysiska hinder. Stötta föräldrar och barn och ha roligt tillsammans. I väntan på det kommer här ett litet smakprov på en yogasaga i juletid.

Och nej, jag är inte så sur och arg som jag ser ut. Fråga min make: jag har ett väldigt bestämt ansikte utan att vara sur… Men jag skrattar ofta och gärna och då ser jag inte så sur ut. Får passa på att säga att jag är inte proffs på att filma varför mina ögon ser lite otäcka ut på filmen. Bara en liten varning.